Opvoeden hoe doe je dat nu eigenlijk?

“Leef je leven en hou vast,

aan de weg die bij jou past.

Ieder mens zijn eigen waarde,

maakt een mens tot mens op aarde.”

 

 

Opvoeden kan erg moeilijk zijn en veel zorgen opleveren. Het belangrijkste doel is niet dat onze kinderen ons aardig vinden maar dat ze waarden leren en de eigenwaarde hebben die ze later in hun leven nodig hebben.

Elk kind is verschillend en als ouder krijg je niet, als je zwanger bent of  tijdens de wachttijd op je adoptiekind, een opleiding aangeboden van “hoe word ik een goede opvoeder”. Uiteraard zijn er veel boeken over opvoeden geschreven maar hoe breng je dit in de praktijk, hoe koppel je je eigen specifieke situatie aan de leerstof.

Dit vraagt een nieuwe aanpak van de opvoeding. Een nieuwe manier van omgaan met elkaar is niet eenvoudig maar zeker ook niet onmogelijk.
Ik heb een eenvoudige strategie ontwikkeld die in elk gezin kan worden toegepast. Hiermee kan ook jij je kind effectief en blij opvoeden.
Na het in balans brengen van je kind via de therapie kun je gedurende een bepaalde periode, samen met je kind, een gedragstraining volgen: van tegenwerking naar samenwerking.
Een weg die geplaveid is met zelfrespect, respect voor elkaar, waardering voor elkaar en geloof in elkaars goede bedoelingen.
Want je kind verandert, dus met de jaren verander jij als ouder mee. Maar dat is soms niet zo gemakkelijk.

 

dreamstime_m_46310226